Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

  

 

Sinds kort heb ik per toeval een paar receivers bemachtigd die ik toch wel zeer apart vind en daarom op de site heb gezet.

 

BOSE Model 360 Direct Reflecting Receiver (1970)

Deze uit 1970 daterende receiver van Bose is ontworpen voor het direct reflecting luidsprekersysteem van Bose. De bijbehorende luidsprekers (model 360) en een draaitafel (ook model 360) maakten deel uit van deze set. "Het Direct Reflecting Music System". De luidsprekers heb ik nog nooit gezien, de draaitafel kom je nog wel eens tegen op veilingsites. De receiver levert 2* 20 watt RMS vermogen en klinkt zeer warm. De luidspreker aansluiting gaat via tulp stekkers, een beetje onhandig maar waarschijnlijk hadden de speciale Bose luidsprekers deze aansluiting. Andere luidsprekers zijn voor deze Bose receiver geen enkel probleem.

 

 

   

BOSE model 360

 

Eenvoudig maar wel apart

 

PIONEER SX-6000

Van een heel ander kaliber is de Pioneer SX-6000, een beest van een receiver uit 1971! Deze 16 kg zware monster-receiver heeft een gescheiden voor- en eind versterker en is dus te gebruiken als pre- of power Amp. Er kunnen 3 sets luidsprekers worden aangestuurd en tevens een center speaker, wat wel zeer zeldzaam was voor die tijd (1971). Ruim vermogen van 60 watt per kanaal bij een vervorming <1%.  Wat verder opvalt is de vele aansluit mogelijkheden (o.a. 2 maal phone (MM), 2 maal aux, 2 maal microfoon etc). Ik heb het al vaker gezegd: Pioneer was in staat prachtige hifi componenten te ontwerpen waar deze receiver weer een perfect voorbeeld van is.....

 

 

   

Pioneer SX 6000

 

Na meer dan 40 jaar nog mint!!

 

 

 

 

to Top of Page